Pagina's

donderdag 5 juli 2012

Surinaamse gehakt Sambal

 
Heerlijke Gehakt Sambal gemaakt vandaag, voor het eerst maar het was echt heerlijk. voor mij de rijst/nasi/bami of gewoon op een puntje. Heb zo van dit simpele recept genoten dat ik het echt op moet schrijven voor dat ik het vergeet.

ingrediënten;
500 gram gehakt
6 eetlepels kokosolie of olijfolie
1 grote ui 
3 knoflook teentjes
4 rode rawits (surinaamse peper)
1 theel.gehakt kruiden
1 boulionblokje
1 eetl zoute ketjap

bereiding;
snij de ui, en de knoflook heel fijn. De peper`s ook, wanneer je van extra heet houd laat je de pitjes gewoon zitten. Warm de olie op, doe de ui, knoflook en de peper er in. Laat dit goed doorbakken, doe dan het boulionblokje, gehakt kruiden en de ketjap in de pan. Bak het goed aan en doe dan de gehakt er in en bak deze goed bruin.

Je staat echt maximaal 15 minuten in de keuken, dus als je een etentje hebt en er komen mensen over de vloer die van pittig eten houden is dit een lekker bijgerecht ;-)



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Totaal aantal pageviews